Hannover

Henvisninger, anmeldelser og kommentarer til fyrværkerishows i Danmark og udlandet.
Post Reply
Message
Author
Peter Jacobsen
Posts: 22
Joined: Thu, 2. Feb 2006, 0:28
Location: Tuse Næs, Holbæk
Contact:

Hannover

#1 Post by Peter Jacobsen »

Tinghøjgård deltog i år i den 18. internationale fyrværkerikonkurrence i Hannover, Herrenhäuser Gärten - en helt utrolig flot park, som man absolut bør se, hvis man kommer på de kanter. Lars Østergaard havde fået (næsten) frie hænder til at sammensætte musik og fyrværkeri, og det blev til et af de mest betagende shows, jeg nogensinde har set. Nogle få fejl gjorde formodentlig, at det "kun" rakte til en andenplads. Men flot gået!

Lars havde også en finger med i spillet i Monaco i år, hvor Højen Festfyrværkeri opnåede en tredieplads.

Det er spændende, når danske firmaer deltager i seriøse internationale fyrværkerikonkurrencer (hvilket bestemt ikke gør disse begivenheder til mindre interessante udflugtsmål). Blandt dem, der er tættest på Danmark, er vel foruden Hannover, Pyronalen i Berlin, også med dansk deltagelse i år, og "Nuits de feu" i Chantilly (hvert andet år).

Man kan bl.a. på You Tube finde (mere eller mindre gode) videooptagelser af disse shows, herunder også af Tinghøjgårds show i Hannover. Det er selvfølgelig ikke det samme som at se det "live", men jeg synes dog godt man fornemmer dette shows næsten eventyragtige stil, og med en sjælden blanding af traditionel parterra, som møllevinger og fortæner, og moderne effekter og digital affyring.

Hannover:
http://de.youtube.com/watch?v=VXo-JECeRYk
http://de.youtube.com/watch?v=g5CB2nb2-ro

Monaco:
http://www.youtube.com/watch?v=h-QgzW8WAA4

Post Reply